Proef Zundert trappist – wandelen of fietsen naar Abdij Maria Toevlucht

-ZUNDERT- Vanaf eind 2013 wordt in abdij Maria Toevlucht, diep verscholen in de bossen van de Moeren en de Lange Maten, het trappistenbier Zundert gebrouwen. De abdij was daarmee het 9e trappistenklooster, dat zijn eigen trappistenbier op de markt brengt. Het is bijzonder de Zundertse trappist te proeven in de directe omgeving van de plaats waar het bier wordt gebrouwen. De smaak van trappist Zundert komt nog meer tot zijn recht als men vooraf de omgeving van abdij Maria Toevlucht met brouwerij De Kievit heeft bezocht. De brouwerij zelf is niet opengesteld voor publiek om de rust van de broeders te waarborgen.

Proef Zundert Trappist – Fietsen naar Abdij Maria Toevlucht

De gidsen van VVV Zundert nemen U graag mee naar de poorten van de abdij, waar U de kerk en eventueel de abdijwinkel (indien geopend) kunt bezoeken. Tijdens de fietstocht langs lanen, heidevelden en de authentieke landgoederen waartussen de abdij ligt verborgen, vertelt de gids over de historie en het ontstaan van de trappistengemeenschap en over de wetenswaardigheden rondom Zundert trappist.
Gedurende de fietstocht wordt ook aandacht besteed aan de geschiedenis van de turfwinning in de directe omgeving en u wordt geattendeerd op de bijzondere flora en fauna in de schitterende landgoederen rondom Zundert. De gids zal onderweg  enkele keren stoppen om bezienswaardigheden toe te lichten. Het tempo wordt uiteraard aangepast aan de wensen van de groep.

De fietstocht start en eindigt bij VVV Zundert, gevestigd in het Vincent van GoghHuis, Markt 27 in Zundert . Na de fietstocht kunt u bij Auberge Van Gogh het trappistenbier Zundert proeven met eventueel een culinair hapje. In overleg kan de tocht ook op een andere locatie starten of eindigen.

  • Duur van de fietstocht: ca. 2 uur (lengte ca. 25-30 km) of ca. 3 uur (35-40 km)
  • Groepsgrootte: maximaal 20 personen per gids
  • Kosten gids:  € 60,- voor 2 uur of € 80,- voor 3 uur


Voor boekingen of informatie:  Tel.: 076-5978590 of vvv@vangoghhuis.com

TRAPPIST WANDELING

Proef Zundert trappist – wandeling naar abdij Maria Toevlucht

De gidsen van VVV Zundert nemen U graag mee naar de poorten van de abdij, waar U de kerk en eventueel de abdijwinkel (indien geopend) kunt bezoeken.
Tijdens de wandeling langs lanen, heidevelden en de authentieke landgoederen in de omgeving van de abdij vertelt de gids over de historie en het ontstaan van de trappistengemeenschap en over de wetenswaardigheden rondom Zundert trappist.
Gedurende de wandeling wordt ook aandacht besteed aan de geschiedenis van de turfwinning in de directe omgeving en u wordt geattendeerd op de bijzondere flora en fauna in de schitterende natuurgebieden. De wandeling start en eindigt in een van de idyllisch gelegen horecagelegenheden vlakbij de abdij. Na de wandeling kunt u natuurlijk het trappistenbier Zundert proeven met eventueel een bijpassend hapje.

  • Duur van de wandeling vanuit rustpunt De Kieviet: ca. 1:30 uur (4 km)
  • Duur van de wandeling vanuit In den Anker: ca. 2 uur (5 km)
  • Duur van de wandeling vanuit ‘t Pannehuske: ca. 3 uur (10 km)
  • Groepsgrootte: maximaal 25 personen per gids
  • Kosten gids: € 60,- bij 10 personen of minder en € 80,- bij meer dan 10 personen.

Voor boekingen of informatie: T: 076-5978590 of E: vvv@vangoghhuis.com

LEZING OVER ABDIJ MARIA TOEVLUCHT

Een gids van VVV Zundert vertelt U graag over abdij Maria Toevlucht en Zundert Trappist aan de hand van een powerpoint presentatie. Tijdens de lezing wordt u bijgepraat over de historie en het ontstaan van de trappistengemeenschap en over de wetenswaardigheden rondom Zundert trappist.

De presentatie kan worden verzorgd in de Van GoghKamer van het Van GoghHuis, Markt 27 in Zundert. Natuurlijk kunt u tijdens of na de lezing het trappistenbier Zundert zelf proeven met eventueel een culinaire versnapering verzorgd door Auberge Van Gogh. De lezing kan in overleg uiteraard ook op een andere locatie worden gegeven.

  • Duur van de lezing: ca. 1 uur
  • Kosten gids: € 45,-

Voor boekingen of informatie: Tel.: 076-5978590 of vvv@vangoghhuis.com

Bron: VVV Zundert Foto’s : Publiek domein

Geef een reactie op dit artikel