Venetië vraagt entreegeld van toeristen vanaf September

-Rome- Wie een dagje Venetië wil doen zal daarvoor vanaf 1 september moeten betalen. oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Noord-Italiaanse stad vanaf 1 mei een entree wilde heffen van drie Euro. Omdat een-en-ander organisatorisch en fiscaal nog niet helemaal rond is, heeft men de invoering uitgesteld tot 1 september van dit jaar, zei Alessandro Bertasi, woordvoerder van de gemeente Venetië tegenover KNA.

Met deze unieke maatregel wil de stad de aanhoudende en stijgende toeristenstroom beter sturen.
Burgemeester Luigi Brugnaro had al in februari aangekondigd, voortaan van dagtoeristen een financiële bijdrage te verlangen. Ná de proef in september zal de entree zes Euro bedragen en bij grote drukte
naar acht tot tien euro worden verhoogd.

Elk jaar ‘stromen’ om-en-nabij 14 miljoen dagtoeristen in de lagunestad met 260.000-inwoners.
De ongeveer tien miljoen gasten, die jaarlijks in de hotels en herbergen van de stad overnachten, hoeven zich geen zorgen te maken, zij zijn vrijgesteld van de entree. Uiteraard betalen zij  wel toeristenbelasting.

De gemeente Venetië gaat onder zware (financiële) zorgen gebukt. Oorspronkelijke bewoners trekken weg, hun woningen worden duur aangekocht door rijke buitenlanders, als tweede huis. Deze kopers zijn echter maar een aantal weken per jaar in Venetië, waardoor de rest van het jaar de huizen leeg staan. Nog erger is het probleem van het waterpeil, langzaam dreigt de stad weg te zinken. Een miljardenoperatie moet de stad voor dat probleem in de komende jaren behoeden en dan is iedere cent welkom.

Bron: KNA Foto: PB-BogitW

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*