Wulpdal, nieuw Christelijk vacantiepark op eiland Tholen

Op het Zeeuwse eiland Tholen verrijst binnenkort een nieuw, luxe vakantiepark met een christelijk karakter: Wulpdal. Dit nieuwe familiepark bestaat uit 131 moderne vakantiewoningen en wordt gerealiseerd aan de oever van Nationaal Park Oosterschelde. Ook komen er sport- en speelvoorzieningen, een receptie en horeca.

In totaal worden vier typen woningen gebouwd: Tholen (12 personen), Scherpenisse (8 personen), Stavenisse (6 personen) en Poortvliet (4 personen). Gekozen is voor een traditionele, typisch Zeeuwse bouwstijl: bakstenen woningen met een houten gevelbekleding, in combinatie met gepotdekselde delen.

Architectuurproducties is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen, aannemersbedrijf B. de Nijs-Soffers gaat de woningen bouwen. Ook VakanZ, aanbieder van christelijke vakanties en beheerder van verschillende vakantieparken met een christelijk karakter, is zeer nauw bij de ontwikkeling van Vakantiepark Wulpdal betrokken. “Wij kennen de markt”, zegt directeur Martien van der Zwan van VakanZ. Het is de bedoeling dat VakanZ het park gaat beheren en qua verhuur alles regelt. Van der Zwan: “Denk aan het bemensen van de receptie, zorg dragen voor de eindschoonmaak, maar ook contacten zoeken met lokale ondernemers die iets kunnen betekenen voor het park.”

Het gaat volgens Van der Zwan om luxe woningen die worden gebouwd van duurzame materialen. “Het is echt iets anders dan een chalet.” Intussen is begonnen met de voorverkoop, ook worden momenteel twee modelwoningen gebouwd. Het is de bedoeling dat de officiële verkoop rond Pasen start. Wanneer de eerste twintig woningen zijn verkocht, kan fase 1 (50 woningen) gebouwd worden. De verwachting is dat vlak na de zomervakantie met de bouw kan worden begonnen.

Het park krijgt een Christelijk karakter, maar ongelovigen zijn uiteraard ook welkom, zegt Van der Zwan. “Op zondag zijn er geen activiteiten. Wij verwachten dat mensen de zondagsrust respecteren.”

Bron/foto: Vacanz

Geef een reactie op dit artikel