RTV-tips

RTV tips voor Dinsdag 26 maart 2019

Rail awayNPO 2 18:10 – 18:40

Over markante spoorlijnen overal ter wereld. Er wordt een traject afgelegd waarbij onderweg ook veel aandacht is voor bijzondere locaties.
Deze reis gaat met de Mariazellerbahn naar het bekendste pelgrimsoord in Oostenrijk met dezelfde naam. Vanuit de laagvlakten van de Donau klimt het smalspoortreintje al snel door smallere rivierdalen, getrokken door honderd jaar oude elektrische loks. Dichter bij het eindpunt wordt het gebied steeds woester en de natuur indrukwekkender.

Malando: Dans met mijOns 19:06 – 20:02

Malando – Dans met mij – Deel 1. In 2014 bestond het tango orkest Malando 75 jaar. In de serie Malando is aandacht voor de drie generaties muzikanten die het legendarische tango orkest hebben geleid. Speciaal voor Dans met Mij! speelt het orkest in een eenmalige, extra grote bezetting van maar liefst 33 personen bekende nummers uit de wereld van de operette en film in de jaren ’50 en ’60. Niet alleen de befaamde tango’s van Malando maar ook de chachacha, de Weense wals, de Engelse wals en de rumba komen voorbij. De volgende nummers worden uitgevoerd: La cumparsita, Du Schwarzer Zigeuner, Nature boy, Moon river, Perfidia, La Paloma, Tanze mit mir in den Morgen, Hernando’s Hideaway, Spanisch eyes en Tango medley.

Britain in BloomBBC 2 19:30 – 20:00

Programma waarin gemeenschappen gevolgd worden die zich opmaken voor deze tuinierwedstrijd georganiseerd door de Royal Horticultural Society.
De Clovelly Bloomers laten Chris Bavin de problemen zien van tuinieren in een extreem landschap.

Um Himmels WillenARD 20:15 – 21:00

Serie over en rond het klooster Kaltenthal.
moederoverste Theodora is akkoord gegaan met de opening van een winkel in de kloostertuin. Hanna bereidt ondertussen het huwelijk van Jessy Rainer en Nick Vogel voor.

Antiques Road TripBBC 2 20:00 – 21:00

Britse antiekexperts reizen door Groot-Brittannië op zoek naar antieke voorwerpen.
Charlie en James, reizen in hun kleine rode Alfa Nelly – op de voet gevolgd door Anita en Charles in hun mooie witte Triumph-Stag.

De ZorgwaakhondNPO 1 21:30 – 22:20

Jan Slagter onderzoekt waar het misgaat in het hedendaagse zorgstelsel en confronteert de verantwoordelijke partijen om tot een oplossing te komen. In elke aflevering worden twee zaken aan de orde gesteld die staan voor een groter probleem in de zorg, zoals bureaucratie of te weinig handen aan het bed en de consequenties daarvan. Met behulp van een verborgen camera of audio-opnames wordt blootgelegd waar het misgaat in de zorg. Jan Slagter confronteert de verantwoordelijke partij en probeert tot een oplossing te komen.
Jan Slagter helpt een wanhopige patiënte om bij haar zorgverzekeraar eindelijk de juiste behandeling vergoed te krijgen. Want als je lijdt aan een zeldzame ziekte is dat een enorme drempel, zo blijkt. Ook confronteert Jan namens de familie van een bewoner de raad van bestuur van een grote zorginstelling, waar hun geliefde de dupe is van het grootste probleem in de zorg: de enorme personeelstekorten.
 De Rijdende RechterNPO 122:20 – 23:00
In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om, bindende beslissingen geeft. Dit kan echter alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt in De rijdende rechter gebruik gemaakt. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid, die in het dagelijks leven kantonrechter is in Alkmaar, opeens rechtspreekt in een café in Zuid-Limburg of een burenruzie in Leeuwarden beslecht. Kijkers kunnen zelf conflicten aanmelden.
Gerhard Pril is meer dan 25 jaar lid van Philips Hengelsportvereniging Veldhoven. Hij vist al die jaren in zijn ouderwetse visstoel direct aan de oever. Sinds een aantal jaar zijn er steigers geplaatst rondom zijn favoriete visvijver Alle vissers moeten nu vanaf een steiger vissen. Maar dat kan hij niet met zijn ouderwetse visgerei. Hans Dings is voorzitter van de hengelsportvereniging. Die steigers hebben zij moeten plaatsen ter versteviging van de oevers die langzaamaan het water in verdwijnen. De vereniging wil juist de mooie visplek behouden. Meneer Pril voelt zich weggepest, waarom kan zijn plekje niet blijven zoals die is? De Rijdende Rechter reist af naar Veldhoven om zelf een hengel uit te gooien in het Karperputje.

Neurenberg – De processenARTE 23:05 – 00:10

Driedelige docudrama over het Proces van Neurenberg.
In deze aflevering staat Albert Speer centraal, die als enige tijdens het proces van Neurenberg schuld bekende.

Europa achter de schermen: NPO 2 23:15 – 00:15

Europese politici vertellen hoe zij alles op alles hebben gezet om de Europese eenheid te waarborgen. Aan bod komen o.a Juncker, Sarkozy, Hollande en Cameron.
Hoe de plotselinge komst van honderdduizenden migranten in de zomer van 2015 een crisis veroorzaakt, omdat de lidstaten het oneens zijn over de oplossing.

Comments are closed.