Spaanse stad Vigo nu al begonnen met kerstverlichting

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 05 augustus 2022 -00:05 – Bron: Farodevigo – Beeld: Publiek domein
  -Vigo- Oók dit jaar weer wil de burgemeester van de stad Vigo in de autonome regio Galicië zijn stad tot de kerststad van Spanje maken. Vigo heeft zoveel geld en moeite geinvesteerd in de kerstverlichting en versieringen dat deze stad in het Noordwesten van Spanje bekend staat als dé kerststad. En men is nu al begonnen met de voorbereidingen.

In 2020 begon men eind augustus met de voorbereidingen  voor de kerstverlichting en versiering in de straten en pleinen van de stad, iets wat in 2021 al begin augustus begon. In 2022 is men zelfs enkele dagen eerder in augustus begonnen met het opbouwen en ophangen van de kerstverlichting. Net zoals voorgaande jaren heeft de altijd lachende burgemeester Abel Caballero besloten om Vigo opnieuw op de kerstkaart te plaatsen als de best verlichte stad van Spanje.

Dit jaar zullen er meer dan 11 miljoen ledlampen gebruikt worden, komen er meer dan 3.500 bogen met verlichting, meer dan 1.000 verlichte kerstbomen en worden er van de 1.700 straten die de stad heeft 400 versierd met verlichting. En alsof het nite op kan zal dit jaar een 14 meter hoge kerstster worden geplaatst, die volgens de burgemeester vanuit New York te zien zal zijn.

Al deze kerstverlichting kost de stad volgens de gemeente iets minder dan 1 miljoen euro maar levert miljoenen euro’s op in de winkels, horeca en hotels waar op sommige plaatsen de reserveringen al binnenkomen.

Tijdens de kerst in 2019 kwamen er volgens de burgemeester meer dan 4 miljoen bezoekers naar Vigo. In 2020 was het met de corona-maatregelen zoals de anderhalve meter afstand haast onmogelijk om met duizenden tegelijk te genieten van de kerstverlichting maar in 2021 veranderde dat weer en waren de straten weel bomvol met toeristen, iets wat de burgemeester hoopt te kunnen herhalen in 2022.