Spanje slaat door in Kerstverlichtinggekte

Leestijd: < 1 minuut

In Alicante heeft men kerstverlichting dat op het coronavirus lijkt, in Granada op het satanskruis

Donderdag 30 december 2021 20:22 – Bron: ADN/Redactie kerk – Beeld: PB/Twitter
  -Alicante- Na problemen in Granada vanwege de ‘satanische’ kerstverlichting op de straten en activisten die in Madrid de kerstverlichting saboteren uit protest om de torenhoge energierekening, heeft nu ook Alicante te maken met problematiek rondom de kerstverlichting. Volgens veel Twitter gebruikers lijkt de versiering wel erg veel op het coronavirus.

Ondanks dat de straten van Alicante al enige tijd verlicht zijn, worden er nu plots op Twitter foto’s geplaatst van mensen die klagen over de gelijkenis van de kerstverlichting met het coronavirus. Deze 2021-versiering is onder andere te zien in de Avenida de los Condes de Soto Ameno in de wijk San Blas van Alicante stad.

De gelijkenis is er inderdaad en het is logisch dat mensen de link tussen de kerstverlichting in Alicante en het coronavirus leggen. Maar het blijkt dat deze verlichting ook op andere plaatsen in Spanje te zien is. Dat gebeurde ook al met de zogenaamde satanische kerstverlichting van omgekeerde kruizen in Granada die ook in Zaragoza te zien zijn.