Sponsor een jongere om op pelgrimage naar Maria te gaan

Leestijd: 2 minuten
  -‘s Hertogenbosch- Deze zomer reist Jong Bisdom Den Bosch (JBDB) van 25 juli tot en met 9 augustus naar de Wereld Jongeren Dagen (WJD) in Lissabon. Tijdens deze 16-daagse reis bezoeken zij naast Lissabon ook Taizé, Barcelona, Toledo en Fatima.

Om jongeren in de gelegenheid te stellen de kosten voor deze reis zo laag mogelijk te houden, organiseert JBDB een sponsoractiviteit op zaterdag 13 mei voor alle jongeren die  mee op reis gaan.

Als voorbereiding op de WJD maken zij een wandeltocht van ongeveer 12 km naar de Zoete Lieve Moeder (Maria) in de St. Jan in Den Bosch.  Bij Maria houdten zij een gebedsviering, steken kaarsen aan en leggen hunner verzamelde intenties aan haar voor.

Gebedsintenties

Jongeren hebben in hun omgeving gevraagd of zij voor iemand een (gebeds)intentie mee kunnen nemen om bij Maria, Zoete Lieve Moeder, te brengen. In de St. Jan zullen zij een gebedsviering houden bij Maria. Voor elke intentie wordt er een noveenkaars gebrand en intenties voorgelezen. Mensen die jongeren een intentie meegeven sponsoren jongeren voor (adviesbedrag) € 20,- (meer mag ook natuurlijk). Van dit bedrag gaan alleen de kosten voor een WJD noveenkaars (€ 6,-) af, de rest kan door jongeren gebruikt worden voor het verminderen van de reissom.

Bent u een (groot)ouder die geen WJD jongere in de parochie of eigen omgeving kent, maar wilt u wel graag een intentie door WJD jongeren laten doen tijdens deze sponsoractiviteit? Dan is het uiteraard ook mogelijk om een intentie te kopen bij Jong Bisdom Den Bosch, de opbrengsten komen dan rechtstreeks bij jongeren terecht – die met Jong Bisdom Den Bosch op reis gaan. Neem hiervoor contact op met jongerenwerkster Ingrid van Zeeland, zie hieronder contactgegevens.

Hoe gaan we dat doen?
Als je – jongeren / WJD deelnemer – mee wilt doen met deze WJD sponsoractiviteit dan kun je dit aangeven bij JBDB door een appje te sturen naar 073 523 20 61 of een mailtje te sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl. Doe dit uiterlijk 1 mei 2023.
Vanuit JBDB krijg je dan een informatiepakket toegestuurd, hierin zitten o.a. intentiekaarten waarop mensen hun intentie kunnen schrijven.

Praktische informatie
Datum
Zaterdag 13 mei 2023
Tijd
11.00 – 16.30 uur
Locatie
Start: Treinstation Vught, Stationsstraat 30, 5261 VB Vught
Eind: St. Jan, Torenstraat 16, Den Bosch.

Meer informatie
Neem contact op met Ingrid van Zeeland (jongerenwerkster Bisdom Den Bosch) via jongeren@bisdomdenbosch.nl of telefoonnummer 073 523 20 61 (dit nummer heeft ook WhatsApp).