Steun Floris en win een echt handgemaakt Floris Postmes mes

Leestijd: 2 minuten

Klooster komt weer tot bloei met eigenzinnige bewoners en activiteiten

Vrijdag 16 december 2022 – 16:02 uur – Bron: Redactie kerk – Beeld: Floris Postmes
  -Hoogcruts- In het glooiende landschap tussen het Limburgse Margraten en De Plank vormt het voormalig klooster Hoogcruts sinds kort weer een echte blikvanger.

Stichting Limburgs Landschap gaf de kloosterruïne haar oude luister terug. Wie nu als bezoeker het gerenoveerde kloostercomplex met ommuurde tuin binnentreedt, belandt als vanzelf in een andere wereld. Een wereld waar men weg is van de waan van de dag, in alle rust kan nadenken over wat echt belangrijk is in het leven, waar het verleden tastbaar is, het nu maant tot reflectie en de toekomst vraagt om nieuwe zienswijzen.

Nu wonen er in- en om het voormalig klooster mensen die volop bezig zijn met kunst, cultuur, verstilling, maar ook een oud ambacht, een echte smid, de jonge Floris Postmes, net 20 jaar en maker van topkwaliteit handgemaakte messen en niet alleen voor chefkoks.

KRO-NCRV

KRO-NCRV gaf al twee keer aandacht in het programma ‘Binnenste Buiten’ aan deze jonge topper, die in de tuin huist in zijn zelfgebouwde ‘tiny house’ en nu Uw hulp zoekt voor uitbreiding van zijn activiteiten op cultureel gebied. U kunt er echte handgemaakte messen van Floris mee winnen. Bekijk onderstaande video’s over Floris die een oud ambacht, dat van smid, in leven houdt.

Een jaar geleden trok Floris in zijn zelfgebouwde ‘tiny house’ in de tuin van het klooster. Nu wil hij een stap verder en een ruimte maken om inspirerende mensen te ontvangen. Afgelopen zomer begon hij aan de bouw van zijn ‘Rhythm Residency’. Een ruimte voornamelijk voor het ontvangen van musici. Tot op heden financierde hij alles zelf, uit de opbrangst van de verkoop van zijn handgemaakte messen. U kunt hem helpen om zijn doel te bereiken, zo werkt het…

Via zijn website kunt U een ‘lot’ kopen voor €15,–, dat geeft U tevens recht op 10% korting op de aankoop van een mes. Er zullen in totaal 800 loten worden verkocht, uit die 800 worden een aantal getrokken die een prijs gaan winnen. De prijzen zijn originele Floris handgemaakte messen:
4 Chef’s Knives
4 Kiridashi Knives
A bunch of T-shirts, limited run designed by @olivier_postmes and me and printed with @yvesscreenprint . De trekking is 23 december.

Alle inkomsten vloeien direct naar het nieuwe project van Floris in de kloostertuin.

Bekijk ook onderstaande  video om kennis te maken met Floris van de ‘kloosterorde’ Hoogcruts. Een klooster 2.0