Strijd mee tegen Poetin en verdien ook nog een zakcentje

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 01 maart 2022 04:27 – Bron: Redactie binnenland- Beeld: PB
  -Emmen- Poetin moet gestopt worden in zijn landjepikwaanzin. Maar hoe? U kunt natuurlijk in de auto stappen en richting Oekraïne rijden om U aan te melden als vrijwillig strijder. Maar er zijn ook alternatieven om Poetin ‘dwars’ te zitten en U verdient er nog aan ook !
De Russische aanval op Oekraïne heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat het economische systeem van internationale handel en de privatiseringen in Nederland, instabieler zijn dan velen dachten.

‘Functionele samenwerking’

Vorig jaar schreef het kabinet in een strategische nota nog dat we ‘functionele samenwerking’ met Rusland moesten nastreven. Daar zaten risico’s aan, maar die moesten wij maar zien in de context van ‘wederzijdse afhankelijkheid’: de Russen hadden ons net zo hard nodig als wij hen. Helaas is die afhankelijkheid asymmetrisch gebleken. Rusland kan het makkelijker zonder ons geld stellen dan wij zonder hun gas.

Nu blijkt dat Poetin aan onze gaskraan zit kunnen wij nog een beroep doen op het gasrijke Noorwegen, maar dat doen andere Euro-staten óók al. In Groningen zit nog gas, maar oppompen betekent voor de Grunningers verzuipen, kan dus ook niet. Rest de kolencentrales maar weer opengooien, ook niet echt schoon, zeker na de berichten van gisteren in het verschenen nieuwe IPCC-rapport , dat voorziet een sombere toekomst als wij de broeikasgasuitstoot niet heel snel terugbrengen. De temperatuurstijging zet door, het klimaat verandert dramatisch, en droogte, hitte, misoogsten kunnen miljoenen van huis- en haard verjagen.

Momenteel is 15 procent van het in Nederland verbruikte aardgas van Russische bodem, een leuke verdienste voor Poetin cs. Kan dat naar nul? Wat minder lampen aan? De thermostaat een of twee graden lager? Juist!  dat is de oplossing: omlaag die thermosstaat en laat de electrische koets maar een paar keer in de garage en pak de fiets. Zuinigheid is goed voor de portemonnee, het klimaat, en een ramp en ondergang voor profiteurs van de schaarste zoals Poetin. Hoeveel meer redenen heeft U nog nodig ?

En vergeet niet MORGEN, Aswoensdag, mee te doen met het wereldwijde gebed voor de vrede o.l.v. de Paus ! Waar gebed opstijgt, daalt zegen neer !