Toch geen verjaring in zaak misbruik Klooster Weert

Leestijd: < 1 minuut -WEERT- (ADN) Een wending in de zogenaamde Kloostermisbruikzaak te Weert. Het OM heeft besloten dat er  toch een vervolg in het proces van een misbruikslachtoffer tegen het Kleinseminarie van de Heilige Geest in Weert gaat komen, waarschijnlijk nog dit jaar, meldt de NOS.

De affaire draait om de thans 66-jarige Arnold-Jan Prinsen die beweert dat hij in het schooljaar 1964-1965, als 11-jarige knaap werd misbruikt door een der Paters. In januari van dit jaar bepaalde de rechtbank Roermond dat de zaak niet in op de rol kon wegens verjaring. Het gerechtshof in Den Bosch bepaalt nu dat er toch verschillende getuigen gehoord mogen worden voor de rechter-commisaris. Die getuigen zouden de kern van zijn verwijt kunnen bevestigen. Prinsen beweert dat de leiding van de Kloostercongegratie wist dat een van de Paters een zondig leven leidde, maar niets deed om kinderen tegen hem te beschermen.

De heer Prinsen kwam er in 2015 achter dat de leiding van het internaat reeds in 1961 goed op de hoogte was van een andere misbruikzaak door dezelfde Pater. Volgens zijn advocaat Mr. Zegveld zou de gebruikelijke verjaringstermijn van 30 jaar daarom niet moeten gelden. Door die ontdekking van vier jaar geleden ging het psychisch slecht met Prinsen. Naar eigen zeggen kostte het hem tonnen omzet in zijn tandartspraktijk. Iets waar hij de Congregatie in Weert verantwoordelijk voor houdt. Die weerspreekt de feiten niet, blijkt uit de uitspraak van het hof, maar beroept zich op de verjaring.

In 2018 besteedde het TV-programma Zembla uitvoerig aandacht aan de affaire, klik HIER om meer te lezen,

Foto: Pixabay