Trump wenst Christenen een inspirerende Aswoensdag en prijst de traditie van ‘Kruisteken’ op het voorhoofd

Leestijd: 2 minuten -WASHINGTON- (1010WINS) – President Donald Trump heeft gisteren een verklaring doen uitgaan aan alle Christenen in de VS, waarin hij zei dat hij zich met hen verbonden voelt tijdens hun viering van Aswoensdag, wat het begin van de vastentijd markeert die leidt tot de viering van de opstanding van Christus met Pasen.

“Voor Katholieken en alle andere Christenen markeert Aswoensdag het begin van de 40-dagentijd welke wordt afgesloten met de vreugdevolle viering van Paaszondag,” zei de president. “Vandaag zullen miljoenen Christenen op hun voorhoofd een Askruis ontvangen. Het opleggen van as is een uitnodiging om de komende tijd zinvol door te brengen met vasten, bidden en liefdadigheidsactiviteiten.

“Deze krachtige en Heilige traditie herinnert ons aan onze gedeelde sterfelijkheid, de reddende liefde van Christus en de noodzaak om ons te bekeren en het evangelie te aanvaarden’, vervolgde hij. “Wij bidden samen met iedereen die deze Heilige dag in acht neemt en wensen u een zinvolle 40-dagentijd toe. Moge U in deze tijd dichter bij God komen.”

Voor velen in de VS en daarbuiten, is de vriendelijkheid van Trump ten opzichte van religie en religieuze feestdagen een verrassing, gezien zijn overspelige verleden, liefde voor het grote geld en eerdere steun voor abortus.

Recht om te bidden

Godsdienstvrijheid is een prioriteit van de Trump-regering geweest, van het afschaffen van het anticonceptiemandaat van de Obama-regering tot het oprichten van een kantoor in het Witte Huis, met als taak de zorgen van religieuze Amerikanen weg te nemen en bedreigingen te monitoren zodra deze zich voordoen. Vorige maand heeft de Trum-regering een maatregel uitgevaardigd waarin wordt bevestigd dat studenten het recht hebben om op openbare scholen te mogen bidden.

“Hij is iemand die echt gelooft in de kracht van het gebed”, zei vice-president Mike Pence over Trump. Hij onthulde dat de president regelmatig vraagt ​​om vergaderingen van het Witte Huis met gebed te openen.

BoekenBoeken