Urk: Geen journalisten maar terroristen

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 30 maart 2021-07:21- Bron: AN- Foto: PB
 -Urk- Woordvoerder Hessel Snoek van de Oud Gereformeerde Sionkerk op Urk vindt dat zijn geloofsgemeenschap afgelopen zondag niet met journalisten maar met terroristen te maken had.”De SS handelde vriendelijker in de oorlog”,zei hij in uiterst harde bewoordingen.

Hij reageerde furieus op de mishandeling van een ‘journalist’ van Powned. Het kerkbestuur verwijt zichzelf niets, zegt hij en het bestuur overweegt vandaag aangifte te doen tegen diverse journalisten.

Die waren in Urk omdat de geloofsgemeenschap haar deuren opende voor honderden bezoekers, terwijl het kabinet oproept om met maximaal 30 mensen samen te komen.

Volgens Snoek en vele dorpsbewoners waren de journalisten, die al opmerkelijk vroeg aanwezig waren. uit op sensatie en hebben zij zelf de coronaregels overtreden.

‘Walgelijk’, ‘stuitend’ en ‘schaamteloos’. Veel mensen spreken maandagavond hun afkeer uit over de uitspraken van Hessel Snoek van de Sionkerk op Urk. Hij noemt in een interview met Zwolse journalisten van dagblad ‘de Stentor’, die zondag zijn kerk bezochten randdebielen en terroristen en maakt de vergelijking met de gevreesde SS-troepen van nazi-Duitsland. Snoek deed zijn uitspraken namens het bestuur van de Urker kerk.

Burgemeester Cees van den Bos van Urk neemt afstand van de harde woorden van Snoek. ,,Het is een gespannen situatie en daar helpt dat zeker niet bij. Tegelijkertijd vind ik dat beide partijen, ook de journalisten er dan iets aan moeten doen om dat te voorkomen.’’

Koen Simmers van de Nederlandse Politiebond wenst Snoek en de zijnen succes met hun aangifte. ‘Ongelooflijk, wat een uitspraken. Succes met je aangifte. Tip: doe wat nuttigs en stop de tijd in een communicatietraining.’

Snoek krijgt uit het dorp veel bijval, maar ook veel reacties uit den lande, zowel positief als negatief.

 

 

 

 

 

 

.