1 miljoen voor de Paus, maar onder één voorwaarde…..

 Actie “Million Dollar Vegan” wil 1 miljoen dollar (ongeveer 900.000 euro) doneren aan de Paus. De Paus mag dan zelf kiezen aan welk goed doel(en) hij dit bedrag wil schenken, zeiden de initiatiefnemers woensdag in Berlijn.

Daar moet de Paus dan wel eerst even voor in de benen komen. Want voor niets gaat de zon op. De Paus krijgt het bedrag als hij gedurende de 40-daagse vastentijd dit jaar veganistisch leeft. Hij zou hiermee de strijd tegen de klimaatverandering ondersteunen.

“Wij lanceren deze opzettelijk gedurfde, brutale campagne om de onverschilligheid van wereldleiders onder de aandacht te brengen,”zei de voorzitter van “Million Dollar Vegan,” Matthew Glover tegenover de pers. Tegelijkertijd zijn wij “dankbaar dat Paus Franciscus deze kwestie op de kaart heeft gezet als wereldleider”. Wij hebben hem daarom gevraagd “om vegaan te zijn tijdens de vastentijd en om een voorbeeld te zijn van hoe een ieder van ons een bijdrage kan leveren aan een betere wereld”.

De campagne, die gelijktijdig op vijf continenten wordt gelanceerd, wil de aandacht vestigen op de verwoestende effecten van de industriële veehouderij. De supporters zijn milieuactivisten, wetenschappers en beroemdheden zoals ex-Beatle Paul McCartney, acteur Woody Harrelson en de Duitse zangeres Nena.

In zijn encycliek “Laudato si” uit 2015, gaf Paus Franciscus ook commentaar op het onderwerp veehouderij. De veehouderij heeft volgens de initiatiefnemers een grotere impact op het broeikaseffect dan de brandstofemissies van de gehele wereldwijde transportsector tesamen. Het is een belangrijke oorzaak van de ontbossing en het uitsterven van dier- en plantensoorten. Ook het lijden van miljarden dieren is hieraan inherent.

Volgens de berekeningen van de universiteit van Oxford bespaart iedereen die vegaan wordt tijdens de veertig dagen vastentijd vóór Pasen een vergelijkbare emissie-uitstoot die gelijk staat aan een vlucht van Londen naar Berlijn. Als elk mens wereldwijd zou deelnemen, zou dat overeenkomen met de jaarlijkse CO2-uitstoot van gans Duitsland. (MB)

Bron: ADN/Vaticaan/MD-Vegan Foto: Pixabay

One Comment

  1. edwin vissers

    Alle geïnformeerde katholieken
    die nu nog Bergoglio als legitieme paus erkennen,
    zijn apostaten en gaan bij overlijden regelrecht naar de hel.

Geef een reactie op dit artikel