20 Katholieke kerkelijk-werkers vermoord in 2020

Zaterdag 2 januari 2021 12:52 Bron: KNA/Redactie kerk/Foto PB)

-Rome- Wereldwijd zijn in het afgelopen jaar 20 Katholieke kerkelijk medewerkers om het leven gebracht. Dat meldt de Vaticaanse Missie-organisatie Fides in haar jaarlijkse statistieken.

Tegelijkertijd word benadrukt, dat de moorden niet altijd te maken hebben met de Christelijke overtuiging van de slachtoffers. Velen van hen werden slachtoffer van roofovervallen of geweldsdelicten en of oorlogshandelingen.

In de afgelopen 20 jaar kwamen volgens Fides 505 Katholieke geestelijken en leken door geweld om het leven. Bij de in 2020 omgekomen personen gaat het om acht Priesters, zes leken, drie kloosterzusters, een monnik en twee seminaristen. Acht stierven in Midden- en Zuid-Amerika, zeven in Afrika, ten zuiden van de Sahara en drie in Azië (Indonesië en de Filippijnen).

De enige voorvallen in Europa hadden plaats in Italië. In Como werd medio september de Priester Roberto Malgesini, die zich inzette voor daklozen, door een man met psychische problemen aangevallen en vermoord. In het Siciliaanse Riposto stierf begin december de monnik Leonardo Grasso na een brandaanslag op een inrichting voor drugsverslaafden en Aids-patiënten.

Geef een reactie op dit artikel