Abu Dhabi: Stormloop op kaartjes voor H. Mis met Paus

 -ABU DHABI- De vraag naar kaartjes voor de Pontificale Hoogmis van de Paus in Abu Dhabi op 5 februari overtreft ver het aanbod van beschikbare zitplaatsen. “Veel gelovigen kijken reikhalzend uit naar de dag dat Paus Franciscus de Mis met hen zal vieren”, zei Bisschop Paul Hinder, vicaris Apostolisch-vicaris van Zuid-Arabië voor de Verenigde Arabische Emiraten, in het arabische Dagblad “The national”. Tegelijkertijd waarschuwde hij voor valse kaartjes.

Vele inwoners van het Arabische eilandstaatje zijn gastarbeiders uit de Filippijnen, die pverwegend Rooms- katholiek zijn. Alleen al in de Verenigde Arabische Emiraten leven volgens Hinder ongeveer een miljoen Katholieken.

Vanwege de immens grote vraag willen wij een zo eerlijk mogelijke distributie van de kaarten garanderen. “Ten eerste hebben de gelovigen van ons Vicariaat prioriteit,” zei de Bisschop tegenover “The National”. Elke Parochie krijgt een bepaald quotum. Pastoors en kerkelijk personeel verdelen de kaarten vervolgens – gratis – aan de gelovigen. Hinder waarschuwde voor nepkaartjes voor de Mis van de Paus, die via niet-officiële kanalen te koop zou worden aangeboden. Degenen die geen ticket weten te bemachtigen, kunnen de Mis volgen via rechtstreekse uitzendingen op internet (o.a. via EWTN tv) en op de vele schermen in veel kerken.

Paus Franciscus reist van 3 tot 5 februari naar het Arabische schiereiland. Op de laatste dag van zijn reis viert hij een Mis in het stadion van Abu Dhabi. Sinds 2005 staat de Zwitserse Kapucijn Paul Hinder aan het hoofd van het Apostolisch vicariaat voor Zuid-Arabië. Het is een van de grootste Bisdommen ter wereld en omvat tegenwoordig de landen Jemen, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. De zetel van het Bisdom is de Kathedraal van Sint Joseph in Abu Dhabi.

Bron: EWTN/ADN Foto: Pixabay

One Comment

  1. edwin vissers

    Deze man is geen priester ,maar een occulte satanische paus ,de hostie is leeg en de wijn is wijn ,100% ,maar katholiek hedendaagse zijn het vermaak van de Dijvel .

Geef een reactie op dit artikel