Anonieme auteur van “Dictator Paus” is bekend

Rome- De anonieme auteur van het boek “Dictator Pope” is nu bekend. Zoals verschillende online media op woensdag melden, is het de Britse historicus Henry Sire. Half december verscheen het extreem pauskritische schrijven als een e-boek in het Italiaans en het Engels. Vanaf 23 april zou het boek ook beschikbaar moeten zijn als hardcover, te lezen op de website van de auteur. Die was voorheen alleen bekend onder het pseudoniem Marcantonio Colonna.

Sire, geboren in 1949 in Barcelona en van Franse komaf, is Ridder van Malta. Van 2013 tot 2017 was hij in Rome. Zijn boek is gebaseerd op de informatie en ervaring die hij daar heeft opgedaan, zei de uitgever van het boek, Regnery Press. In een e-mailuitwisseling met het Britse tijdschrift “Catholic Herald”, legde Sire zijn voornemen uit: “Ik wilde gewoon de diepe greppel laten zien die bestaat tussen het beeld van de liberale, democratische paus en de ware aard van zijn pontificaat, die alle katholieken zorgen zou moeten baren.”

Volgens de website LifeSite News heeft Sire een eredoctoraat van het Exeter College in Oxford en heeft hij een boek geschreven over de crisis van de katholieke traditie en liturgie, dat handelt over het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) en paus Paulus VI. (1963-1978).

Boek laat geen spaan heel van de Paus

In het werk “The Dictator Pope”, dat voor bijna acht euro kan worden gekocht, portretteert de auteur de paus uit Argentinië als iemand die de Curie in Rome onderwerpt aan een regime van terreur, critici het zwijgen oplegt en tegelijkertijd persoonlijk ongeorganiseerd is. Het boek geschreven in scherpe toon herkent op 140 pagina’s geen positieve aspecten in Franciscus. Het boek laat ook critici van Jorge Mario Bergoglio uit zijn tijd in Argentinië aan het woord.

In relevante conservatieve blogs evenals in de korte berichtenservice Twitter, zorgde de anonieme publicatie voor vele harde discussies. Verschillende reacties beschuldigden de auteur van inhoudstekorten of dat hij anoniem bleef en niet durfde instaan voor zijn werk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*