Biograaf: ‘Em. Paus Benedictus XVI (93) ernstig ziek’

-München/Rome- Emeritus Paus Benedictus XVI is ernstig ziek geworden. Hij zou tijdens zijn reis naar Duitsland, in verband met het overlijden van zijn broer, wondroos te hebben opgelopen, zegt biograaf Peter Seewald tegen de krant Passauer Neue Presse en omroep BR.

Emeritus Paaus Benedictus (93) trad in 2013 om gezondheidsredenen terug als paus. Hij bezocht in juni zijn zieke en op sterven liggende broer Georg in Beieren. Het was de eerste keer sinds zijn vertrek als Pontifex dat Benedictus Italië verliet. Zijn broer overleed twee weken na het bezoek op 96-jarige leeftijd.

Seewald bracht onlangs een bezoek aan de Paus in ruste, om hem zijn biografie te presenteren. De stem van de zieke Benedictus is nauwelijks nog hoor- en verstaanbaar.

Ondanks zijn aandoening, een ontsteking die erg pijnlijk kan zijn, was Joseph Ratzinger optimistisch. Hij wil mogelijk weer gaan schrijven als hij is opgeknapt.

De Duitser Benedictus XVI was de eerste Paus in 600 jaar die zijn ambt neerlegde. Zijn Argentijnse opvolger is de huidige Paus Franciscus, die eveneens niet afwijzend staat tegenover een voortijdig stoppen als kerkleider, wanneer de gezondheid daar aanleiding toe geeft.

 

Geef een reactie op dit artikel