Breaking: ALLE CHILEENSE BISSCHOPPEN TREDEN AF

-VATICAAN- Het misbruikschandaal in de katholieke kerk in Chili heeft geleid tothet aftreden van ALLE 34 bisschoppen!  Alle 34 bisschoppen van het land verklaarden dat zij zich terugtrekken uit het ambt! Ze vragen de paus om over hun toekomst te beslissen, hij kan ze nu zonder procedure uit hun ambt zetten of aan laten blijven.

De bisschoppen, die naar Rome waren gereisd voor gesprekken met de paus, vragen het hoofd van de kerk om over elk van hen te beslissen, aldus een woordvoerder van het Vaticaan.

Een paar weken geleden hekelde de paus de “ernstige fouten” bij het aanpakken van het misbruikschandaal in de Chileense katholieke kerk.

Seksuele misdaden gepleegd door priester Fernando Karadima zouden al jaren door de kerk worden verzwegen. Vooral bisschop Juan Barros had hem in bescherming genomen.

Nog in januari, tijdens zijn bezoek aan Chili, had Franciscus de aanklacht tegen Barros hard verworpen. Later verontschuldigde hij zich voor zijn woordkeuze en startte hij nieuw onderzoek naar het schandaal. In april uitte hij dat het een  “schande” was voor de kerk en in het aangezicht van de slachtoffers van misbruik.

Het Vaticaan had Karadima in 2010 veroordeeld voor seksueel misbruik van minderjarigen in de jaren tachtig en negentig. De paus had Barros in 2015 tot bisschop van Osorno benoemd, ondanks de beschuldigingen tegen hem.

Bron: 1010wins

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*