Comic schildert Leven van de Zwitserse Garde

-Vaticaanstad- (KNA) Een nieuw stripboek vertelt het leven van de beschermers van de Paus, de Zwitserse Garde. De opzet van de nieuwe strip is om het dagelijks leven van de Zwitserse Gardisten, zo realistisch als mogelijk is weer te geven en daarmee als het kan ook interesse te wekken bij de Zwitserse jeugd, zegt co-auteur Yvon Bertorello tijdens de presentatie van “Les gardiens du Pape – la Garde Suisse Pontificale” woensdag in het Vaticaan. Het stripboek verschijnt in eerste instantie in het Frans bij Edition Artege in Parijs; een Duitse en Italiaanse vertaling komen DV in maart 2020.

De rode draad in de comics is het verhaal van Marc, die zijn dorp in het Zwitserse Kanton Zürich verlaat, om in Rome bij de bewaking- en beveiligingsdienst van de Paus te gaan werken. De vertelling gaat door alle stadia van een recrutenleven. De typische en spannende momenten van inzet tijdens het werk van alledag van de Gardisten wordt op een spannende manier weergegeven.

In ‘flash-backs’ zijn dramatische momenten uit het verleden in de verhalen verwerkt, die ons allen zo bekend zijn van de Garde, zoals de verdediging van het Vaticaan tijdens de plunderingen in Rome in 1527 of de aanslag op Paus Johannes Paulus II in 1981. Het door het auteursduo Bertorello en Arnaud Delalande vertelde verhaal wordt door Laurent Bidot met zeer realistische tekeningen grafisch vorm gegeven.

Bertorello benadrukt, dat de Zwitserse Garde bij de samenstelling adviezen heeft gegeven, maar verder waren de auteurs volledig vrij in hun fantasie. De startoplage bedraagt volgens Bertorello 10.000 exemplaren.

Stuur dit artikel door via uw sociale netwerk of reageer onderaan op dit artikel. Artikelen mogen, zonder foto, gratis worden overgenomen mits aan bronvermelding wordt gedaan en dat is: Mariabode.nl

Geef een reactie op dit artikel