Filipijnse president opent schaamteloze ‘aanval’ op Vaticaan

Bisschop: Duterte is de Antichrist

De Filippijnse president Rodrigo Duterte zorgt opnieuw voor opschudding met schaamteloze beledigingen aan het adres van de Katholieke kerk van het land.

“Alles wat ik kan zeggen is dat de Bisschoppen hoerenzonen zijn, dat is de waarheid en de meesten van hen zijn ook nog eens homo,” zei hij in de Filippijnse media (vrijdag), tijdens een toespraak bij de start van de bouw van een nieuwe school in Manilla. Het Vaticaan moet eerlijk zijn, het celibaat opheffen en aan de Priesters relaties met mannen toestaan, zei de president.

De meningsverschillen tussen Duterte en de Katholieke Bisschoppen worden steeds heftiger. Terwijl Duterte zijn agressieve (verbale) aanvallen op de voor hem gebruikelijke manier voortzet, intensiveert de kerk óók haar toon aanzienlijk. De voormalige voorzitter van de Bisschoppen-conferentie, Aartsbisschop Socrates Villegas, beschreef de president in zijn nieuwjaarsboodschap als ” de Antichrist”.

De Katholieke Kerk bekritiseert de presidentiële “drugsoorlog”, waarin duizenden vermeende drugscriminelen veelal zonder berechting zijn gedood. In de bevolking heeft hij met dit radicale geweld tegen drugshandelaren echter veel symphatie bij de bevolking: 74 procent van de Filippino’s vindt hun president ‘zeer goed’.

Duterte viel reeds herhaaldelijk de Katholieke kerk en het Christelijk geloof in het verleden aan. “Priesters zijn klootzakken”, zei hij in oktober 2016 over de Bisschoppen en Priesters in zijn land”. Ook kondigde hij aan dat hij zijn eigen “Duterte-kerk” wilde stichten. In december 2018 riep hij zelfs op tot het doden van de Bisschoppen van het land.

Bron: ADN/EWTN Foto: wikimedia

Geef een reactie op dit artikel