Film ‘The 2 Popes’ genomineerd voor Golden Globe (video)

-Hollywood- (KNA) De film ‘De twee Pausen’ (The two popes) is een van drie kandidaten voor de Golden Globes in de categorie ‘beste drama’.

Dat meldde de organisatie aan de wereldpers mee. De film die inmiddels in een aantal Europese landen draait, waaronder Italië en Duitsland, werd gemaakt door de Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles en gaat over de koers van de katholieke Kerk in een dialoog tussen de beide Pausen Franciscus en Benedictus XVI.

In het fictieve verhaal speelt Anthony Hopkins (‘Silence of the lambs’) Paus Benedictus XVI en Jonathan Pryce (‘Game of Thrones’) de Argentijnse Kardinaal Jorge Mario Bergoglio, de laterer Paus Franciscus.

De film is door Netflix geproduceerd, waar de film vanaf 20 december te zien zal zijn. Ook de twee andere films die meestrijden om de Golden Globes in de categorie ‘beste drama’ werden door de streaming-aanbieder geproduceerd: Martin Scorseses ‘The Irishman’ en Noah Baumbachs ‘Marriage Story’.

De winnaars en genomineerden van de Golden Globes zijn in de regel ook grote kanshebbers voor een Oscar. Aanschouw onderstaand de trailer van de film.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*