Franse Kerktop voor beraad in Vaticaanstad

 -Vaticaanstad- De top van de Franse Bisschoppenconferentie is sinds vrijdag in Vaticaanstad om te spreken met Paus Franciscus.  Dat meldt de persdienst van het Vaticaan, zonder opgaaf van reden voor het bezoek.

Aan de gesprekken nemen de Conferentievoorzitter Aartsbisschop Georges Pontier uit Marseille, de beide Vice-voorzitters Pascal Delannoy, Bisschop van Saint Denis, en Pierre-Marie Carre, Aartsbisschop van Montpellier, alsook Generaal-secretaris Olivier Ribadeau deel.

De Katholieke Kerk in Frankrijk staat momenteel volop in de schijnwerpers door de controverse rond Kardinaal Philippe Barbarin. De Aartsbisschop van Lyon werd op 7 maart jl. wegens het nalaten van het doen van aangifte wegens sexueel misbruik tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden veroordeeld. Op dit moment heeft Barbarin zich voorlopig teruggetrokken en alle werkzaamheden tijdelijk neergelegd. Een verzoek om af te mogen treden werd door de Paus afgewezen.

Een andere controverse betreft de Pauselijke Nuntius in Parijs. In maart vorderde het Franse openbaar ministerie de opheffing van de immuniteit van Aartsbisschop Luigi Ventura. De Franse media meldt dat er vier aangiftes tegen hem zijn ingediend wegens sexueel misbruik tegen volwassen mannen.

Vaticaan-woordvoerder Alessandro Gisotti deelde destijds mee, dat de Paus eerst de resultaten van de onderzoeken af wil wachten.

 

Bron: Vatican news/DPA/KNA Foto: PP-Nightowl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*