Jordanië en Vaticaan spreken over Israëls annexatieplannen

-AMMAN/VATICAANSTAD- (KNA) De ministers van Buitenlandse Zaken van Jordanië en het Vaticaan hebben over de geplande Israëlische annexatie in West Jordanië alsook over de status van Jeruzalem gesproken.

Ayman Safadi en zijn ambtscollega, Aartsbisschop Paul Gallagher, hebben gisteren telefonisch overleg gepleegd, hoe de plannen van een annexatie van de bezette Palestijnse gebieden gestopt kunnen worden, aldus een verklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Amman.

Het gaat om een écht perspectief’ voor een faire, door de internationale gemeenschap geaccepteerde vrede op basis van een 2-staten-oplossing en het Volkenrecht, aldus dagblad ‘The Jordan Times’.

Gallagher prees volgens de verklaring de rol van de Jordaanse Koning Abdullah bij het beschermen van de Heilige plaatsen in Jeruzalem en prees zijn inzet voor de handhaving van de veiligheid en stabiliteit in de regio. Safadi verzekerde dat Jordanië ook in de toekomst de Heilige plaatsen zal beschermen, de bestaande historische en rechtelijke status quo zal handhaven en de arabische identiteit beschermen.

Het Vaticaan heeft zich bij herhaling tegen een eenzijdig optreden in het Israëlisch-Palestijns conflict uitgesproken, de 2-staten-oplossing binnen internationaal erkende grenzen uit te voeren en de terugkeer van alle conflictpartijen aan de onderhandelingstafel geeist. Begin juli had Kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin de ambassadeurs van de VS en Israël tot sonderingsgesprekken over de annexatieplannen en het Midden-Oostenplan van VS-President Trump uitgenodigd.

Geef een reactie op dit artikel