Marokko: imam aangehouden die Marokkanen had verboden om paus te ontvangen

 De Marokkaanse politie heeft een imam uit Temara, in de regio van Rabat, gearresteerd voor zijn anti-Paus berichten op Facebook in de aanloop naar het bezoek van de Paus aan Marokko.

Volgens staatsmedia riep de jonge imam in zijn bericht ouders op om hun kinderen niet naar het Moulay Abdellah sportcomplex in Rabat te laten gaan waar de Paus voor een rede zou houden.

De man werd slechts enkele uren na de publicatie van zijn facebookbericht gelokaliseerd via zijn IP-nummer en uit voorzorg gearresteerd. Hij werd ondervraagd over zijn bericht en vertelde aan de agenten dat hij niet de auteur was van de tekst maar deze gewoon op het Facebookprofiel van iemand anders had gevonden en gedeeld. De eerste persoon werd eveneens opgespoord en door de politie gehoord. En ook hij vertelde dat hij het bericht van iemand anders had gekregen en het verder had gedeeld.

Beide mannen werden een aantal uren na hun arrestatie vrijgelaten. De politie doet verder onderzoek naar de zaak en probeert de oorsprong van het bericht te achterhalen.

Foto:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*