Metershoge vluchtelingenpop op St. Pietersplein

Zaterdag 11 september 2021 18:03 – Bron: KNA/YT – Beeld: MariaBode
 -Vaticaanstad- Op het Sint-Pietersplein is een pop van ongeveer 3,5 meter hoog opgericht als symbool van het lot van vluchtelingenkinderen.

De gigantische marionet van de Handspring Puppet Company belichaamt de ongeveer negen jaar oude vluchteling Amal en symboliseert miljoenen vluchtelingen-kinderen over de hele wereld, zegt de Migranten en Vluchtelingen Afdeling van het Vaticaanse Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking en het Bisdom Rome. Vluchtelingenkinderen zoals Amal behoren tot de meest kwetsbaren en zijn afhankelijk van ieders gastvrijheid, zegt Kardinaal Michael Czerny, vice-secretaris van de afdeling Migranten, die Amal verwelkomde.

De pop, bediend door drie volwassenen en langzaam bewegend over het Sint-Pietersplein, werd opgesteld in de buurt van het bronzen beeld ‘Angels Unwares’. Dit vast opgestelde kunstwerk van de Canadese beeldhouwer Timothy Schmalz toont een levensgrote groep van 140 migranten en vluchtelingen op een boot.

De reuzenpop Amal maakt deel uit van het reizende festival ‘The Walk’, dat van Turkije naar Groot-Brittannië trekt. Het doel is om de langdurige zoektocht van vaak alleenstaande minderjarige vluchtelingen naar de eigen familie en onderdak te symboliseren.

 

Geef een reactie op dit artikel