Nieuwe Paus-graffiti

-ROME- Een nieuw werk van de Italiaanse straatkunstenaar Tvboy heeft als thema het misbruikschandaal in de Katholieke Kerk. De spuitbustekening op een muur in het steegje Vicolo degli Osti bij de Piazza Navona in Rome, toont Paus Franciscus met een kind op zijn schouders en de tekst “Stop misbruik”. Lees verder onder de foto>

De Siciliaanse kunstenaar, wiens echte naam Salvatore Benintende is, schreef afgelopen zondag op Facebook dat zijn nieuwste creatie klaar is en koppelde het verlangen naar een oplossing voor deze ‘delicate en pijnlijke’ vraag. Seksueel misbruik door geestelijken is te lang een taboe geweest. Paus Franciscus “begon dit probleem openlijk aan te pakken binnen en buiten het Vaticaan”, zo Benintende.

In het verleden waren er al verschillende graffiti-afbeeldingen met de Paus als thema in Rome verschenen. De beroemdste is de ‘Superpope’ van de Romeinse kunstenaar Mauro Pallotta. “Het beeld op een muur in de wijk Borgo Pio toont Franciscus als een soort ‘Superman’ die ‘voorbijvliegt’ met een koffer vol waarden. Zie foto links<.

 

 

Bron: KNA Foto’s artikel: Facebook-EMB Foto Kop: PB-Taniadimas

 

Geef een reactie op dit artikel