Nuntius in Syrië waarschuwt voor ‘uiteenvallen’ van het land

“Oorlogen waaraan maar geen einde lijkt te komen, raken meestal na enige tijd in de vergetelheid”

-Rome- (KNA) De ambassadeur (Nuntius) van het Vaticaan in Syrië, Kardinaal Mario Zenari, waarschuwt voor het uiteenvallen van het door een burgeroorlog getroffen Syrië.

“Dat zou een ramp voor de hele regio zijn”, aldus zijn verklaring aan de wereldpers. De Vaticaandiplomaat maakt zich grote zorgen, omdat het conflict nauwelijks nog internationale aandacht krijgt. “Oorlogen waaraan maar geen einde lijkt te komen, raken meestal na enige tijd in de vergetelheid”, aldus de Kardinaal.

Armoede

De situatie is momenteel in velerlei opzicht erger dan ooit. Vroeger ging het er om de bommen en raketten te ontwijken. Inmiddels is de armoede het grootste probleem, waaraan inmiddels 80 procent van de bevolking lijdt. Dat voorkomt tevens dat mensen, geen licht aan het eind van de tunnel meer zien.

De situatie wordt nog dramatischer door de instabiele politieke verhoudingen in het land. Het Vaticaan blijft zich inzetten voor een structurele oplossing, verzekerde Zenari. Wij beschikken over  ‘morele wapens’, welke kunnen worden ingezet, om de dialoog en onderhandelingen te bevorderen. De Nuntius werd afgelopen vrijdag door de Paus ontvangen. Over de inhoud van dat gesprek deed het Vaticaan geen uitspraken.

Geef een reactie op dit artikel