Paus en Groot-Imam voorstander van nieuwe gezamelijke gedenkdag

-Vaticaanstad/New York- (KNA)Het Vaticaan en de Al-Azhar Universiteit van Caïro hebben de Verenigde Naties een nieuwe “Werelddag voor menselijke broederschap” voorgesteld. Deze boodschap van de Paus en de Groot-Imam hebben Curie Kardinaal Ayuso Guixot en Al-Azhar rechter Muhammad Abd al-Salam gisteren in New York aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres overhandigd, aldus het Vaticaan.

Daarin stellen zij voor dat 4 februari jaarlijks wordt gevierd als een wereldwijde herdenkings- en actiedag. Op die datum hadden Franciscus en de Groot-Imam Ahmad Al-Tayyeb van Al-Azhar dit jaar een document ondertekend over menselijke broederschap in Abu Dhabi. Daarin roepen de leider van de Christenkerk en de algemeen erkende leerautoriteit van de soennitische islam op tot wederzijds respect, dialoog en geweldloosheid. Bovendien engageren zij zich voor toewijding aan de vrede, voor belangenbehartiging van de mensenrechten en voor het behoud van de schepping.

In hun boodschap aan Guterres stellen de twee religieuze leiders ook een wereldtop over menselijke broederschap van de Verenigde Naties voor. Secretaris-generaal Guterres heeft het manifest in dankbaarheid aangenomen en blijk gegeven van de bereidheid om aan het initiatief deel te nemen, volgens het Vaticaan. Tegelijkertijd had Guterres zijn speciale adviseur voor de preventie van genocide, de Senegalese Adama Dieng, opdracht gegeven om samen te werken met het “Broederschapcomité” opgericht door Vaticaan en Al-Azhar.

One Comment

  1. edwin vissers

    dood aan het vaticaan

Geef een reactie op dit artikel