Paus Franciscus-Film: Hier is de voorpremiere !

De  release van de film “Paus Franciscus – Een man van zijn woord” nadert met grote stappen. Nu heeft het werk van de Duitse regisseur Wim Wenders ook een lange trailer gekregen.

Na de teaser een maand geleden, is NU de lange trailer voor de film “Paus Franciscus – Een man van zijn woord”  vrijgegeven. “Zolang een kerk  rijk hoopt te zijn, is Jezus er niet thuis”, zegt Franciscus onder andere in de preview. Het werk van de Duitse cult-directeur Wim Wenders wordt op 14 juni landelijk uitgebracht. De film viert zijn wereldpremière op het 71e Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 8 tot 19 mei. Daar loopt hij echter als een “speciale screening” buiten de competitie.

De aankondiging van de film door de distributeur “Universal Pictures International Germany” viel op de vijfde verjaardag van de verkiezing van Franciscus op 13 maart. In de film “neemt Wenders het publiek mee op een persoonlijke reis met paus Franciscus”. Centraal in het portret staan de gedachten van de Paus, alle belangrijke onderwerpen van nu, actuele vragen over mondiale uitdagingen en zijn hervormingsinspanningen binnen de kerk.

De film werd “gecreëerd in een uitzonderlijke samenwerking met het Vaticaan”, zei het filmbedrijf. Voor Wenders opende het Vaticaan zijn archieven en stond de regisseur toe om exclusief beeldmateriaal te gebruiken. Zo zou de film de paus dichter bij de kijker brengen, “die leeft wat hij predikt en aan wie mensen van alle religies, van over de hele wereld en uit de meest verschillende culturen, hun vertrouwen stellen.” “Paus Franciscus – een man van zijn woord” is slechts de tweede coproductie tussen het Vaticaan en externe filmmakers.

Het visuele concept stelt de kijker in staat ‘oog in oog te staan met de paus’, zei hij. Dit zou een gesprek tussen Franciscus en de wereld creëren. De paus deelt zijn visie van een kerk die zich diep zorgen maakt over de armen, die spreekt over milieuproblemen, sociale gerechtigheid en zijn inzet voor vrede in de strijdzalen van de wereld en tussen wereldreligies.

Voor de huidige pontifex is het alweer de tweede verschijning op het grote scherm: vorig jaar werd op het Filmfestival van Cannes “Beyond The Sun” gepresenteerd – een familiefilm over de boodschap van Jezus, waarin de paus een cameo heeft. Regisseur en producent Wenders, die meerdere keren is genomineerd voor de Oscar, is onder andere bekend van de meermaals bekroonde film Buena Vista Social Club uit 1999. De filmer en fotograaf komt uit een rooms-katholiek gezin en heeft al meerdere theologische eredoctoraten ontvangen. De trailer is in het engels/duits

Klik hier voor de video

Bron: RV Foto: Universal/youtube

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*