Paus Franciscus op Paasbezoek bij zijn voorganger

Paus Franciscus heeft zijn voorganger Benedictus XVI.  een vroeg Paasbezoek gebracht. Meestal op dinsdagmiddag, bij gelegenheid van religieuze feesten, gaat Franciscus naar het klooster “Mater Ecclesiae” in de Vaticaanse tuinen, waar de emeritus-paus sinds zijn ontslag woont. Over de duur van het bezoek of  welke paasgeschenken zijn uitgewisseld doet het Vaticaan geen uitlatingen.

Meestal wordt het officiële pauselijke bezoek op dinsdag gedaan, omdat de paus zijn agenda op dinsdag zo veel mogelijk ‘leeg’houdt, dus maakt Francis van de gelegenheid gebruik voor spontane bezoeken of gesprekken. Dinsdagochtend had Franciscus het Vaticaanse staatssecretariaat al met een verrassingsbezoek vereerd, hier werken 300 mensen.

Terwijl paus Franciscus zijn voorganger bezocht om hem paasgroeten te brengen, maakten sommige websites bekend dat Benedictus XVI. was overleden, hetgeen zeker niet het geval is! Waarschijnlijk daarom besloot de persdienst van het Vaticaan om het  privébezoek pas woensdag bekend te maken.

 

Geef een reactie op dit artikel