Paus: “Ïn de Advent niet af laten leiden door randverschijnselen

-Vaticaanstad- (KNA) Paus Franciscus roept, óók U, in de Advent op tot meer bezinning. “Het gaat er niet om, zich op de komst van een sprookjesfiguur voor te bereiden, maar op God, die ons allen uitdaagt en tot een keuze oproept”, zei hij bij de viering van de derde Adventszondag tijdens het Angelus-Gebed.

Jezus is gekomen, om de ganse mensheid te redden. Voorwaarde is echter hun bekering. Franciscus roept ook in de Kersttijd op tot extra hulp aan armen, behoeftigen, daklozen, ouderen, zieken en migranten: “Het Kindeke Jezus in de kribbe heeft  het gezicht van onze broeders en zusters in nood”, aldus de Heilige Vader.

“Moge Maria, de moeder Gods, ons allen ondersteunen, opdat wij ons in de tijd voor de Kerstmis niet door nevenzaken af laten leiden”, maande Franciscus de gelovigen. Het gaat er om, in het hart plaats te maken voor de komst des Heeren.

In de namiddag van de derde Advent vierde de Paus een speciale Mis volgens Filipijnse Katholieke traditie, de zogenaamde “Simbang Gabi”-Misviering in de Sint Pieter. Met negen nachtelijke Missen willen Katholieken op de Filipijnen zich voorbereiden op Kerst.

De overige acht “Simbang Gabi”-Missen worden in de Romeinse Kerk Santa Pudenziana gevierd, waar de Filipijnse gemeenschap van Rome normaliter hun vieringen houdt. Op de eerste zondag van de Advent vierde de Paus in de Sint Pieter met Congolese gelovigen een Heilige Mis, grotendeels volgens de Congolese Ritus.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*