Paus: Liever atheïst dan schijnheilig

Daar waar het Evangelie is, daar is revolutie !

 -ROME- De Paus sprak duidelijk taal tijdens de generale audiëntie woensdagochtend: mensen die elke dag naar de kerk gaan, maar dan slecht praten over anderen of zelfs een hekel hebben aan anderen? De Paus wil deze mensen niet in een kerk zien!

Paus Franciscus heeft de huichelaars in de kerk bekritiseerd. “Hoe vaak zien wij het schandalige gedrag van deze mensen die elke dag naar de kerk gaan, en dan een leven leiden waarin ze anderen haten of slecht praten over andere mensen,” zei de Paus woensdag in Vaticaan. Dan zou het beter zijn als je niet naar de kerk ging. “Leef dan alsof je een atheïst bent.”

De aanleiding voor de harde woorden van de Paus was de Bergrede (Mt 5-7). Het betekent een revolutie in de waarden van de geschiedenis door de gemarginaliseerden te verklaren tot de bouwers van het koninkrijk van God. “Waar het evangelie is, is revolutie,” zei Franciscus. Voor een persoon met een goed hart, is liefde voor de vijand ook mogelijk. Ook Christenen zijn zondaars zoals alle anderen, maar zij worden vernieuwd door de kracht van God en weerspiegelen “een straal van goedheid voor deze wereld, die dorst naar het goede.”

Paus Franciscus bewees ook zijn nabijheid tot de mensen tijdens de audiëntie waar hij het Cubaanse Nationale Circus ontving. De Paus lachte met de dansende kunstenaars, en balanceerde met een voetbal op zijn vingertop, zie video.

 

Bron: ADN/VTM broadcast Foto: Archief

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*