Vaticaan kondigt voorbereidingsdocument voor Wereldsynode aan

Zaterdag 4 september 2021 05:53 – Bron: Redactie kerk/VN – Beeld: PB
 -Vaticaanstad- DV aanstaande dinsdag publiceert het Vaticaan het voorbereidende document en een ‘vademecum’ voor de Wereldsynode van de Rooms Katholieke Kerk, die in de herfst van start gaat.

Volgens een gisteren gegeven persverklaring zullen de teksten tijdens een persconferentie worden gepresenteerd. Kardinaal Mario Grech, hoofd van het Vaticaanse synodesecretariaat, zal samen met andere experts een toelichting geven.

De eerste fase van de Wereldsynode is op Bisdomsniveau en begint in oktober. Een tweede, continentale fase start in de zomer van 2022. De laatste synodale vergadering van de Bisschoppen zal in oktober 2023 plaats hebben. Het synodale proces, dat in eerste instantie ruim twee jaar zal duren, is bedoeld om het synodale zelfbeeld van de Katholieke kerk wereldwijd te versterken en om belangrijke regionale en internationale vraagstukken voor de toekomst te bespreken. Bisschoppen en leken zullen samen een advies uitbrengen. Paus Franciscus kondigde het proces in mei aan.

In de Rooms-katholieke kerk is de Bisschoppensynode een vergadering van Bisschoppen die over bepaalde kwesties als adviesorgaan de Paus adviseren. Tijdens zijn ambtstermijn heeft Paus Franciscus dit instrument uitgebreid met andere leden van de kerk, waaronder ook leken.

 

Geef een reactie op dit artikel