Edvard Niessing (KRO-RTL4) nu te horen op MariaBode

Leestijd: < 1 minuut
Edvard Niessing (foto EMB)
 -Emmen/Groningen- Vraag een doorsnee Nederlander naar de naam van een KRO-coryfee en vrijwel iedereen noemt Edvard Niessing.

Niessing begon in 1966 bij AVRO ‘s jeugdomroep Minjon. Een dag na het beëindigen van zijn diensttijd begon hij op 26 mei 1970 bij de KRO, waar hij 22 jaar werkte als radio- en tv-omroeper, dj op Hilversum 3, regisseur, muzieksamensteller en presentator. Bekende programma’s van hem zijn Pep op DrieVan Twaalf tot TweeIn Antwoord op uw schrijvenNiemandsland en Goal. In 1991 werd Niessing programmaleider bij Radio Noordzee Nationaal. Na een korte tijd voor het ANP nieuws gelezen te hebben, was hij in de 90ér jaren het gezicht van het RTL4-nieuws.

Nu zijn wij bij MariaBode apetrots dat wij ook hem hebben kunnen binnenhalen als nieuwslezer in ons gesproken nieuws op elke minuut van de dag, met een nieuw bulletin op de volle uren, 24/7.

Naast Edvard Niessing zult U ook de stemmen horen van : Wendy van Duivenvoorde (Verkeers Informatiedienst), Bart Meijer en Michael Kames (RTL), Alex Oosterveen (Sky radio); Marcel Vermeer (Omroep Brabant).

Wie is die Edvard Niessing en hoe verliep zijn leven van misdienaar via KRO en RTL naar MariaBode? Patrick Kicken deed een video-interview met deze radio- en tv-gigant, kijk en luister naar onderstaande video>

 

Geef een reactie op dit artikel