Willibrord Frequin ongeneeslijk ziek

Leestijd: 2 minuten

“Ik ben helemaal op en versleten.”

Zaterdag 29 januari 2022 07:44 – Bron: ADN/Talpa – Beeld: Paul J.H. Groeneveld
  -Hilversum- Oud KRO-Brandpunt journalist Willibrord Frequin is ernstig ziek en heeft naar eigen zeggen niet lang meer te leven. De tachtigjarige mediaman vertelt dat vorig jaar bij hem vasculair parkinsonisme is vastgesteld.

“Ik vrees dat ik nog maar kort te leven heb…”, zegt Frequin. Hij vertelt dat hij bijna geen energie meer heeft en zelfstandig niet meer uit zijn bed kan komen, al verschilt zijn toestand wel van dag tot dag. “Ik ben helemaal op en versleten.”

Hoelang hij nog te leven heeft, weet Frequin niet. “De een zegt een half jaar, de ander zegt korter. Ook de dokteren weten het niet met precieze zekerheid.”

Op 6 februari komt er een boek uit over Frequin van oud-Brandpuntcollega en boezemvriend Fons de Poel, die hem in zijn tachtigste levensjaar volgde. In het boek vertelt hij onder andere over een gebeurtenis waar hij spijt van heeft: de achtervolging op koningin Máxima. Hij beschrijft hoe hij met fotograaf Edwin Smulders op jacht was naar de vriendin van Willem-Alexander.

“Ik heb toen wel een verschrikkelijke fout gemaakt. Wij hebben haar met de auto achtervolgd. Onverantwoord hard gereden. In de buurt van het vliegveld vlogen wij allebei bijna uit de bocht. Dat heb ik mijzelf later wel verweten. Wij weten hoe het met Diana is afgelopen. Nee, daar ben ik niet trots op.”

Frequin kondigde in november zijn afscheid van de televisie aan. In de afgelopen jaren was hij nog te zien in het RTL-reisprogramma Beter Laat Dan Nooit. Eerder maakte hij voor zowel RTL als SBS jarenlang De Week van Willibrord. Zijn loopbaan begon als verslaggever voor KRO’s Brandpunt.