Uttar Pradesh (India): Haat tegen Christenen laait op

Leestijd: < 1 minuut

-New Delhi-  Het geweld tegen Christenen heeft zijn hoogtepunt bereikt in Uttar Pradesh, de meest bevolkte staat in Noord-India,  “We zijn een minderheid in de Indiase bevolking, maar het lijkt erop dat onze aanwezigheid in die staat een bedreiging vormt voor de verborgen agenda van extremistische groepen,” zei Uttar Pradesh’ Katholieke Priester Manoj Nayak.

De staat wordt geregeerd door de hooggeplaatste Hindoe priester en premier Yogi Aditya Nath, die een politieke carrière heeft gekozen.

“Geweld komt vooral voor in het district met een grote achterban van premier Narendra Modi: In Jaunpur is een klein deel der bevolking Christen, 0,11% van de totale bevolking van meer dan 180.000,” schrijft Christian AC Michael, voormalig lid van de Commissie voor minderheden.

In het bijzonder worden toegewijde protestantse Christenen door de politie gearresteerd op basis van valse beschuldiging van gedwongen bekering. Christenen in Jaunpur leven in angst na verschillende voorvallen van deze aard zien zelfs af van gebeden in hun eigen huis. Alleen al in september werden 25 gevallen van antichristelijk geweld gemeld in Uttar Pradesh, waarvan 20 alleen al in Jaunpur. In totaal zijn sinds januari 2018 59 van de in totaal 190 gewelddaden tegen Christenen die in India zijn geregistreerd, gepleegd in Uttar Pradesh.

De aanvallen intimideren op ernsitige wijze de vredelievende Christelijke bevolking van het land. “Het is zorgwekkend omdat dit geweld ook een aanval is op de democratie van India. Overheidsinstellingen en de massamedia negeren deze systematische aanvallen op Christenen”, klaagt de activist. “En de rechterlijke macht heeft gefaald, want er zijn meer dan 200 gevallen van valse beschuldigingen in behandeling bij verschillende Indiase rechtbanken,” concludeert Michael.

Bron: AsiaNews Foto: pixabay