2 Katholieke BN’ers ‘geven hun kinderen weg’

Leestijd: 2 minuten
Zondag 25 februari 2024 ~ 07:22 uur ~ Bron: Redactie Varia ~ Beeld: Publiek domein/Q&Q/MariaBode

 -Emmen- Zaterdag 24 februari, klokslag 12.00 uur, trouwde in de H. Pauluskerk in het centrum van Emmen, Jamy van Etten (zoon van de beroemde volkszanger Frank van Etten) met Marcélica Wubs, kleindochter van Graatje Hindriks, u weet wel die indiaan met trom, te zien bij alle grote voetbalkampioenschappen. De beide mannen, de een vader, de ander opa ‘gaven hun (klein)kind weg’, voor een nieuwe toekomst.

Graatje Hindriks (Beeld prive)

Uit het ganse land waren vrienden en familie afgereisd om dit heugelijke feit mee te maken. In een prachtige huwelijksviering ging pastor/diaken Frans J.M. Wielens (specialist in het woonwagenpastoraat) uit Emmen voor in de viering. De viering had uiteraard ‘reizigerstintjes’, zo werd er door tal van beroemde reizigers gezongen.

 

Uiteraard liet zanger Frank van Etten zich niet onbetuigd, loepzuiver en vol emotie zong hij zijn zoon en zijn toekomstige vrouw toe. Benjamin van Etten (zoon van Frank en broer van de bruidegom) droeg eveneens vocaal een muzikaal steentje bij. De opa van de bruid, de inmiddels wereldberoemde voetbalfan Graatje Hindriks (zie foto kop), altijd verkleed als indiaan met grote trom tijdens voetbalwedstrijden, kon zijn emoties niet meer in bedwang houden en begon tijdens een van de liederen zelfs een dansje met de moeder van de bruid. Lees verder onder de afbeelding>

Volkszanger Frank van Etten (Beeld Q&Q events)

De muziek en zang waren luid en vol van vreugd deze middag en lieten bij menig kerkbezoeker de tranen rollen. Kosteres Ingrid Kraan had er werk mee, om na afloop de achtergelaten papieren zakdoekjes op te ruimen. Diep geraakt waren bruid- en bruidegom, familie en overige kerkgangers eveneens door de preek van diaken Frans J. M. Wielens. Toen deze zijn preek afsloot volgende een, tot op de straat te horen, daverend applaus.