Dominiek Deraeve nieuwe Pastoor Volendam

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 25 oktober 2023 -18:08 uur – Bron: Redactie Kerk/Parochie- – Beeld: Publiek domein

-Volendam- Pastoor Paul Stomph van de R.K. Parochie Volendam zal om, naar eigen zeggen, gezondheidsreden met tegenzin per 1 januari 2024 stoppen.

Het parochiebestuur laat weten hiermee “een goede herder te verliezen die altijd en voor iedereen klaar stond”. Het bestuur spreekt in een verklaring grote dank uit en wenst hem alle goeds voor de toekomst. Over de toekomstplannen van de Pastoor is nog niets bekend.

Wel duidelijk is wie de opvolger van Pastoor Stomph gaat worden. Pastoor Dominiek Deraeve gaat de taken overnemen. Deraeve (66) is van Belgische komaf. Hij is al vele jaren werkzaam in Nederland en was o.a. drie jaar lang Pastoor in Amsterdam-West.

Pastoor Deraeve zal per 1 november aan de slag gaan in Volendam. Op die manier is er nog voldoende tijd om ingewerkt te worden. Pater Karol Mikloško blijft hem voor een groot gedeelte van de week ondersteunen bij alle pastorale taken en wordt op 1 november tot Kapelaan benoemd.

Het parochiebestuur hoopt hiermee tevens dat de rust in Volendam terug mag keren. In het afgelopen jaar leidden perikelen rond de vorige Kapelaan en eindeloze problemen rond het kerkhof tot veel tumult en boosheid onder de parochianen.