600.000 Belgen gaan naar de Nachtmis: “Een hoopgevend signaal”

Leestijd: < 1 minuut

  -BRUSSEL- Kerst 2017 vierden 595.970 mensen op Heiligavond of eerste Kerstdag de Heilige Mis in een Parochiekerk in België. Dat blijkt uit cijfers die opgevraagd werden bij de acht Bisdommen in België, zo schrijft de krant De Zondag.

“Opmerkelijk is dat de meerderheid, 328.859 Belgen, de avond- of middernachtmis verkoos”, aldus Geert De Kerpel, woordvoerder van de Bisschoppenconferentie in de krant. “Op 25 december zelf vierden 266.111 Belgen de Heilige Mis. Daarnaast volgden 335.000 mensen de Katholieke erediensten via radio en televisie. Alles samen gaat dat dus om minstens 930.000 mensen”.

Daarnaast wordt Kerstmis ook gevierd in Abdijen, Kloosterkerken, en in de vele rust- en verzorgingstehuizen, maar daarvan is geen cijfermateriaal beschikbaar.

Er is ook oonderzocht hoeveel mensen vorig jaar met Kerstmis keken naar de uitzending van de traditionele Pauselijke zegen Urbi et Orbi. Bij de publieke omroep VRT gaat het om ruim 178.000 kijkers, maar aan Franstalige kant zijn er geen cijfers bekend.

De woordvoerder van de Bisschoppenconferentie noemt de minstens 1,1 miljoen mensen die een Katholieke dienst volgden “een hoopgevend signaal”.

Bron: De Zondag Foto: Pixabay