AANRADER: Maria helpt ons knopen ontwarren, doe óók mee !

Leestijd: 2 minuten
Zaterdag 24 april 2021-07:11- Bron: Ruud Dirriwachter -Foto: PB
  -‘s-Hertogenbosch- De traditionele meimaand activiteiten en rituelen kunnen dit jaar helaas opnieuw grotendeels geen doorgang vinden. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch betreurt dit – net zoals vele Bosschenaren en pelgrims – ten zeerste. Toch vindt men troost in het voor dit jaar gekozen thema – Maria die de knopen ontwart.

 

Opening meimaand

Op vrijdag 30 april vindt om 19.00 uur traditiegetrouw de opening van de meimaand plaats in de Sint Jan. Hierbij zal Vicaris Paul Verbeek aanwezig zijn, hij zal ook de preek verzorgen. Vicaris Verbeek heeft enkele jaren geleden het boekje “Maria die de knopen ontwart” uitgebracht. Dit vormde de inspiratiebron voor het meimaandthema.

Knopenlint

Tijdens deze meimaand krijgt het beeld van de Zoete Moeder een extra ‘versiering’ in de vorm van een knopenlint met daarop de tekst ‘MARIA ontwart mijn knopen’.

Vieringen meimaand

Vanwege de coronamaatregelen zullen er dit jaar Mariale vieringen zijn op de zaterdagen om 12.30 uur en op de zondagen om 10.00 en 12.00 uur. De vieringen zullen niet opgeluisterd worden door gilden, maar wel door koren die bestaan uit maximaal 4 personen. In alle vieringen zijn maximaal 30 gelovigen welkom. Aanmelden is noodzakelijk voor de vieringen op zondagen, Hemelvaart en Pinksteren en de vieringen van 30 april en 31 mei. Dat kan op vrijdagmorgen van 9.30-12.00 uur via 073-6144170.

Livestream

Vanuit de Sint-Jan worden de hele dag via een webcam livestream beelden uitgezonden. Van de vieringen en van het beeld van Maria. Te bekijken via www.zoetelievevrouw.nl

Bidtocht

In plaats van de jaarlijkse bidtocht langs de ‘Beeweg’ zal Maria dit jaar op zondag 9 mei in de Sint Jan gehuldigd worden na de viering van 12.00 uur. Deze plechtigheid is via livestream te volgen.

Noveen

Van 9 t/m 17 mei wordt een speciale activiteit georganiseerd, waarbij online en offline elkaar ontmoeten. Elke dag gaat Plebaan Blom voor in noveengebed via onze Facebookpagina. Inwoners van ‘s-Hertogenbosch en alle andere belangstellenden wordt gevraagd om in ieder geval deze 9 dagen een blauwwitte vlag uit te hangen en een Mariabeeld met kaarsje en bloemetje voor het raam te plaatsen.

‘s-Hertogenbosch kleurt blauw-wit

Vorig jaar kleurden vele straten in ‘s-Hertogenbosch blauw wit gedurende de meimaand. Dit jaar doen we daar nog een schepje bovenop. De Broederschap geeft 50 vlaggen weg aan bewoners langs de ‘Beeweg’. Deze bewoners hebben hier een brief over ontvangen. Tevens  heeft de Broederschap een donatie ontvangen van de Stichting Driekoningen ‘s-Hertogenbosch, hiermee kunnen ook nog eens 50 vlaggen weggegeven worden.

Meer informatie hierover via www.zoetelievevrouw.nl/vlaggenactie

Openingstijden Sint-Jan en informatiebalie

De Sint-Jan is van maandag t/m zaterdag geopend van 8.00-17.00 uur en op zondag van 9.00-17.00 uur. De informatiebalie, waar o.a. de replica van de Zoete Moeder, boeken en cd’s kunnen worden gekocht is  geopend op zondag van 13.00-16.00 uur, op di/wo/vr van 10.30-16.30 uur en do/za van 11.30 -16.30 uur.

Stuur dit bericht door naar al uw familie, vrienden e.a. via mail of sociale media