Aanslagpoging op Paus?

Leestijd: < 1 minuut

Woensdag 10 juli 2024 ~09:20 uur ~ Bron: Redactie Kerk/RAI ~ Beeld: MB

-Rome- De Italiaanse politie heeft bevestigd dat de politie onderzoek doet naar een mogelijk geplande moordaanslag op Paus Franciscus, tijdens zijn bezoek aan Triëst. Een man had een rolkoffer in een bar achtergelaten en was vervolgens weggelopen. Er zat een pistool in.

De mededeling werd zó serieus genomen dat het hoofdjournaal van de publieke omroep RAI er mee opende. Volgens politiebronnen, had een man de dag vóór de aankomst van de Paus een rolkoffer achtergelaten in de bar van het treinstation in Triëst en was hij vervolgens vertrokken.

In de koffer vond de politie, gealarmeerd door een tip van barmedewerkers, een pistool met munitie en ongebruikte kleding.

Onderzoek

De politie heeft inmiddels beeldmateriaal van de camerabewaking op het station in beslag genomen. Hoe hoog de zaak wordt opgenomen blijkt uit het feit dat naast de politie, óók een antiterrorisme-eenheid en de geheime dienst bij het onderzoek zijn betrokken.

Daags na het merkwaardige incident vierde de Paus een openluchtmis op het centrale plein van de havenstad Triëst in het noordoosten van Italië. De Paus reed tijdens dit bezoek rond in een open elektrisch voertuig om zich te verplaatsen.