Aanval Joodse extremisten op Dormitio-Abdij in Jeruzalem

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 17 januari 2022 08:06 – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: PB
  -Jeruzalem- De Dormitio-abdij in Jeruzalem is afgelopen weekeinde wederom het doelwit geworden van een antichristelijke haataanval. Het klooster deelde vanochtend mee dat zaterdagvond een zak bouwafval uit de zogenaamde Griekse Tuin op een binnenplaats is gedumpt. Er was veel materiële schade, de politie doet onderzoek.

“Blijkbaar is de ‘big-bag’ opzettelijk op onze binnenplaats gegooid door vermoedelijke Joodse extremisten”, zegt het klooster in de verklaring. De menigte bij het graf van David viel niet alleen op agressieve wijze onze religieuzen aan, maar ook politieagenten. Dit wijst op een “zeer ernstig probleem wanneer de autoriteit van de staat en zijn vertegenwoordigers niet serieus wordt genomen, zelfs worden geminacht”, aldus een woordvoerder van de politie.

De Duitstalige Benedictijnse Abdij is een van de grote toeristenattracties van Jeruzalem. Het klooster aan de rand van de oude stad ligt, waar volgens de kerkelijke overleveringen, het Laatste Avondmaal van Jezus en de neerdaling van de Heilige Geest op de apostelen plaatsvonden.

In 1906 begonnen monniken van de Zuid-Duitse abdij van Beuron een klooster te bouwen ter herdenking van ‘Dormitio Mariae’. De kerk werd ingewijd in 1910 en het klooster werd in 1926 een abdij. Van 1948 tot 1951 moesten de monniken hun klooster gedwongen verlaten omdat het te dicht bij de grens tussen Israël en Jordanië lag.