Smulpaap

Aardbeien met venkelbloemen en schapenyoghurtmousse

Leestijd: 2 minuten

Een makkelijk zomers recept, vandaag: een aardbeiendessertje, omdat een goede aardbei een smaakbommetje op zichzelf is. Ga voor dit recept op zoek naar de beste aardbeien die je kunt vinden. Aardbeien die in volle grond gekweekt zijn, zijn zo zoet dat ze geen suiker nodig hebben.

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN):

Voor de schapenyoghurtmousse:
250 g room
2 blaadjes gelatine
110 g melk
50 g suiker
500 g schapenyoghurt

Voor de aardbeien:
1 kg aardbeien voor de marinade + 500 g voor de afwerking
3 grote venkelbloemen

Voor het krokantje:
150 g boter
135 g rietsuiker
50 g amandelbloem
50 g havervlokken
5 g zout
5 g baksoda
100 g patisseriebloem

BEREIDING:

1. De schapenyoghurtmousse: week de gelatine 10 minuten in koud water. Klop de room op tot stijve pieken. Verwarm de melk en los de suiker erin op. Haal van het vuur en los de gelatine op in de melk. Laat afkoelen. Meng het afgekoelde melkmengsel met de schapenyoghurt. Meng er daarna voorzichtig de opgeklopte room onder. Zet een nachtje in de koelkast.

2. De aardbeienmarinade: spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze doormidden. Doe de aardbeien samen met de gewassen venkelbloemen in een warmtebestendige glazen kom en dek af met plasticfolie. Vul een kleine kookpot met water en verwarm de kom met aardbeien 2 uur au bain-marie op een laag vuur. Zeef de aardbeien en houd enkel het sap bij. Kook het sap in tot een derde. Laat afkoelen en meng het sap met de verse aardbeien voor de afwerking.

3. De krokantjes: verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop met een keukenrobot de boter samen met de suiker tot alles gemengd is, klop zeker niet te lang. Voeg de andere ingrediënten toe en meng opnieuw voorzichtig met de keukenrobot. Neem 2 vellen bakpapier, doe het mengsel ertussen en rol tot een platte koek. Leg op een bakplaat en leg er nog een bakplaat bovenop voor extra gewicht. Bak 5 min op 180 °C. Laat afkoelen.

4. De afwerking: doe een grote lepel schapenyoghurtmousse in een diep bord. Doe er de aardbeien in het marinademengsel over en werk af met kleine stukjes van de krokantjes.

smullen maar…….

 

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Kerststallen oproep, actie KRO-NCRV

-Hilversum- Omroep KRO-NCRV heeft alle bisdommen gevraagd om een overzicht, voor zover bekend, van lokale…

9 uur ago

Pastoor Mauricio Meneses van Heilig Kruis parochie Raalte: “Ik werk graag voor, met en bij jullie”

-Deventer- Sinds 1 oktober hebben drie Sallandse parochies, de Heilig Kruis parochie, de Lebuïnus parochie…

10 uur ago

22 November uitreiking prestigieuze Graalbokaal Award

-Limmen- Op DV zaterdag 22 november a.s. wordt voor de derde keer de Graalbokaal Award…

12 uur ago

TV-tips 10 november

Little house on the prairie Dramaserie ONS ·Vanavond ·18:00 - 18:59 De pioniersfamilie Ingalls probeert…

12 uur ago

Sommige geneesmiddelen doen PFAS sneller uit het lichaam verdwijnen

-Brussel- Bepaalde medicijnen lijken PFAS sneller uit het lichaam te verwijderen. Dat blijkt uit verkennend…

14 uur ago

Bidden voor Jamaica en bijna 5 miljoen ton puin ruimen na doortocht Melissa

-Kingston/Brussel- De verwoestende doortocht van orkaan Melissa heeft in Jamaica meer dan 4,8 miljoen ton puin…

14 uur ago