Aartsbisdom Manila bouwt eerste exorcismecentrum in Azië

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 8 juni 2022 -06:22 – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: Publiek domein
 -Manilla- Na een voorbereidingstijd van zeven jaar is het aartsbisdom van Manilla begonnen met de bouw van een exorcismecentrum. Het St. Michael-centrum voor spirituele bevrijding en exorcisme.

“Het zal de eerste in zijn soort zijn in Azië”, zei de diocesaan gedelegeerde, pater Francisco Syquia, namens de Filippijnse bisschoppenconferentie gisteren. Samen met kardinaal Jose Advincula legde hij de eerste steen voor de bouw.

Voor den duivel gevallen

Het centrum is ontworpen om de mensen te helpen die “voor den duivel zijn gevallen” en die “meestal over het hoofd worden gezien”, zei Syquia. De faciliteit, gelegen in de Makati-kantorenwijk, het commerciële centrum van Manilla, zal na voltooiing ook de aartsbisdomscommissie voor ‘buitengewone fenomenen’ huisvesten. – De Filippijnen kent een overwegend Rooms Katholieke bevolking.

Exorcisme is de rituele verdrijving van kwade krachten en geesten bij mensen, levende wezens of objecten. Dergelijke praktijken bestaan ​​in alle culturen. Het woord komt van het Griekse woord ‘exorkizein’ en betekent ‘bezweren’ of ‘uitbannen’.