Aartsbisschop Gänswein moet binnen 4 weken Vaticaan verlaten

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 2 juni 2023 – 12:00 uur – Bron: Redactie Kerk/Welt/KNA – Beeld: Publiek domein

 -Vaticaanstad/Hamburg- Aartsbisschop Gänswein moet terug naar Duitsland. Dat meldt vandaag de Duitse kwaliteitskrant ‘Welt‘ aan de hand van verschillende bronnen uit het Vaticaan. Paus Franciscus heeft de voormalige privésecretaris van Benedictus XVI vier weken de tijd gegeven om het Vaticaan te verlaten. Lees verder onder de reclame>

Hij mag in Duitsland echter geen nieuwe taken krijgen, maar moet als particulier leven.

Aartsbisschop Georg Gänswein was lange tijd de privésecretaris van wijlen Paus Benedictus XVI en ook Prefect van de Pauselijke huishouding. Maar nu heeft Paus Franciscus kennelijk besloten dat Gänswein het Vaticaan moet verlaten. In een privé-audiëntie op 19 mei droeg hij de Duitsers op om voor 1 juli terug te keren naar zijn thuisbisdom Freiburg, meldt dagblad ‘Welt’ vandaag, daarbij verwijzend naar verschillende hooggeplaatste Kerkelijke bronnen. Hij mag in Duitsland echter geen nieuwe taken krijgen, maar moet als particulier leven.

Op vragen van het Duitse Katholieke Persagentschap KNA wilde Gänswein geen commentaar geven rond vorenstaande, zo meldt KNA ons. Het Aartsbisdom Freiburg hult zich ook grotendeels in stilzwijgen. Pauselijke personeelsbesluiten vallen onder de zwijgplicht, aldus een woordvoerder.