Aartsbisschop Napels schrikt niet terug voor maffia

Leestijd: < 1 minuut

 

Woensdag 31 maart 2021-06:43- Bron: KNA Foto: Wiki-Vincenzo Amoruso
 -Napels- De nieuwe Aartsbisschop van Napels, Domenico Battaglia, heeft afbeeldingen van Heiligen laten verwijderen die in verband gebracht werden met een maffiabaas die 27 jaar geleden stierf.

De twee afdrukken waren in een kerkportaal in Marano, een stad ten noordwesten van Napels, aangebracht en zijn opgedragen ter nagedachtenis aan Lorenzo Nuvoletta. Hij was een vooraanstaand hoofd van de Napolitaanse Camorra in de jaren zeventig en tachtig en was nauw verbonden met de Siciliaanse maffia.

De boodschap van het Aartsbisdom Napels luidt dat het belangrijk is om verwarring onder de gelovigen te voorkomen, er mag geen dubbelzinnigheid ontstaan. De mededeling bevatte geen verwijzing naar het criminele verleden van Nuvoletta. De afbeeldingen – de Maagd van de Rozenkrans uit Pompeii en een van de Heilige Rita – worden vervangen door andere werken.

Soortgelijke acties van Priesters elders in met name Zuid-Italië stonden gelijk aan zelfmoord. Diverse Priesters hebben na wraakacties van maffialeden  het leven gelaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

.