Aartsbisschop Rabat bedankt Koning Mohammed VI voor bezoek Paus

Leestijd: < 1 minuut -RABAT- De Aartsbisschop van het Marokkaanse Rabat heeft in officiële verklaring aan persagentschap MAP, Koning Mohammed VI bedankt voor het toelaten van een bezoek van Franciscus aan  Marokko.

In zijn naam en in naam van alle Christenen in Marokko bedankt hij de Koning en stelt dat Christenen in het koninkrijk hun geloof vrij en in vrede mogen beleven.

“Wij, Katholieken van Marokko, verheugen ons erop het recht te hebben om ons geloof in alle vrijheid te beleven. Wij danken Koning Mohammed VI, leider der gelovigen, en het hele Marokkaans volk.”, aldus de Aartsbisschop.

De geestelijke verklaarde ook dat de Kerk een neutraal standpunt heeft wat betreft sociale en politieke kwesties in Marokko en bereid is om met de Marokkaanse autoriteiten samen te werken om migranten in nood, én voornamelijk wezen, zieken, zwangere vrouwen of vrouwen met kinderen, te steunen.

“De missie van de Kerk is voor mensen in nood te zorgen, daarom hebben we opvangcentra in Tangier, Rabat, Casablanca, Meknes, Oujda en Fez geopend”, aldus de Aartsbisschop.

Bron: ADN Foto: PB-Alasta