ABORTUSWET: Golf van geweld verwacht tegen Katholieke kerken en gebouwen in de VS

Leestijd: < 1 minuut

Wij zullen het Allerheiligste verbranden

Dinsdag 10 mei 2022 – 15:17 – Bron: Redactie kerk/1010WINS/KNA – Beeld: Publiek domein
 -Washington- Sinds het Moederdagweekeinde wordt de VS overschaduwd door talrijke protesten vanwege de aanstaande uitspraak van het Hooggerechtshof over de abortuskwestie (zie eerdere artikelen).

Een actiegroep genaamd ‘Ruth stuurt ons’ roept zelfs indirect op tot brandstichtingen, dat melden nieuwszenders 1010WINS en Fox News. De oproep bevat de duidelijke dreiging “wij blijven boos, dus bid” maar ook “Wij zullen het Allerheiligste verbranden”, hetgeen kan worden geïnterpreteerd als heiligschennis, maar ook als aanzetten tot brandstichting.

Molotovcocktail

In de staat Wisconsin vond inmiddels een serieuze brandstichting plaats op een Katholiek opvangcentrum, waar een kantoorruimte in brand werd gestoken door middel van een molotovcocktail. Op de muren was een slogan gespoten met de tekst: “Als abortussen niet veilig zijn, dan jullie ook niet.”

De definitieve uitspraak van de Hoge Raad wordt in de komende weken verwacht. Ondertussen vraagt gans Amerika zich af wie de concept-uitspraak naar pers en publiek heeft gelekt en of dit lek de geplande beslissing van de rechtbank nog kan veranderen.

In het overwegend Katholieke Boston heeft de gouverneur de politie opdracht gegeven om kerkgebouwen, van alle denominaties, extra in de gaten te houden tijdens surveillances.