Acteur roept 1 miljoen mensen op om de Rozenkrans te bidden

Leestijd: < 1 minuut -Mexico-Stad- (KNA) De Mexicaanse acteur en producent Eduardo Verastegui wil minstens een miljoen mensen voor een gemeenschappelijk Rozenkransgebed, aanstaande zondag, voor een eind aan de Corona-pandemie mobiliseren. Daartoe riep de 46-jarige zijn honderd-duizenden volgers op de sociale netwerken, gisteren op.

De Mexicaanse Bisschoppenconferentie staat pal achter de boodschap van de kunstenaar.
Reeds eerder deze maand had Verastegui, die in Mexico immens populair is, rond 200.000 mensen voor een gezamelijk Rozenkranzgebed bijeen weten te krijgen. Nu is er een nieuw doel: Op 31 mei om 13 uur, Pinksteren. “Het doel is, dat een miljoen mensen live de Rozenkrans bidden”, schrijft Verastegui op Twitter.

Ook Paus Franciscus riep gisteren mensen in de ganse wereld op om samen de Rozenkrans te bidden tegen de Corona-pandemie. Dat moet dan gebeuren op de zaterdag voor Pinksteren om 17.30 uur, aldus de Vaticaanse perskamer. Franciscus zal de Rozenkrans bidden bij de Lourdes-grot in de Vaticaanse tuinen.

Dit grote gebeuren, waaraan alle Katholieke Bedevaartsoorden op alle continenten meedoen, wordt wereldwijd via TV en internet uitgezonden. Franciscus had in de afgelopen weken al meermaals tot een gebedsactie tegen het Coronavirus opgeroepen. De laatste keer nam hij op 14 mei deel aan een globaal initiatief, waaraan ook Islamitische groeperingen deelnamen.