Ad van der Helm komt naar Zoetermeer

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 28 april 2021 07:31- Bron: Redactie kerk – Foto: YT
 -‘s-Gravenhage- De Haagse Priester Ad van der Helm wordt de nieuwe Pastoor van de Nicolaasparochie te Zoetermeer.

En zo krijgt Zoetermeer straks een Pastoor met veel ervaring en profiel, maar wel in deeltijd. Zijn voorganger, Pastoor Jaap van der Bie, zwaaide rond de jaarwisseling af en werkte ook al halftijds. De dagelijkse leiding ligt sinds 1 januari bij Pastoor Adri Kortekaas.

Van der Helm (1962), wordt DV vanaf 1 mei eerst alleen eindverantwoordelijke en zal vanaf 1 september de Pastoor worden van de St. Nicolaasparochie. Hij gaat dan minder uren aan de slag bij de Parochie Maria Sterre der Zee in Den Haag en zal twee dagen per week in de Nicolaasparochie werkzaam zijn als Pastoor. Hij woont in Den Haag en gaat werken vanuit het parochiebureau aan de Dorpsstraat in Zoetermeer.

Ad van der Helm is ook deels verbonden aan de Universiteit van Leuven  waar hij Kerkelijk recht doceert. Als hoofddocent Kerkelijk recht aan de faculteit voor canoniek-recht verricht hij onderzoek op het terrein van de Kerkelijke juridische structuur en van het vermogensbeheer in de kerk, zo is te lezen op zijn eigen website.